Agisoft PhotoScan

agisoftbannerMet de Agisoft Photoscan software kun je 3D scans van grote objecten maken zonder 3D camera. De eerste stap hierin is om een grote set van photo’s te maken om het object heen waarvan je een 3d model wilt maken. In de test die ik heb gedaan heb ik middels 50 foto’s (geleverd door Agisoft) een 3D scan van een gebouw kunnen maken. Maar er kan veel meer met deze software.

 


Agisoft Screenshot
Agisoft Screenshot

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om beelden, mensen en zelfs hele terreinen te virtualiseren. Het voordeel van deze software is dat men niet hele dure scan hardware nodig heeft om een 3D scan te maken (dit kan snel in de 10.000den euros oplopen). En daarbij demonstreert dit programma ook dat software een cruciaal element is in het creƫren van 3D. Want als je dit al zonder diepte sensoren kan doen, dan moet het detailniveau met diepte sensoren echt goed zijn.


Deze software kunnen we goed gebruiken om beelden van kunstenaars te digitaliseren. Dit zou ook gelijk een mooie aanvulling zijn voor de virtuele expositie. Derhalve kan er op korte termijn een beeld worden verwacht in de expositie.


 

Voor meer informatie zie Agisoft: http://www.agisoft.com