Durovis Open Dive

Durovis Dive

Een maand geleden heb ik de Google Cardboard gebouwd. Dit is een kartonnen versie van een Virtual Reality (VR) Bril voor de telefoon. Afgelopen week heb ik de Open Dive van Durovis gedownload. Dit is een open source 3D (.stl) file waarmee je een bril kan printen op een 3D printer.


Via 3DHubs heb ik het model laten printen. De lenzen en strap kon ik vervolgens op de site van Durovis kopen. En in de stad heb ik de extra accessoires gekocht (zoals rubber en schuim) om de bril comfortabel te laten zitten. In totaal ben ik 30 euro aan deze zelf gemaakte VR Bril kwijt geweest. Hierbij een 3D scan van het resultaat:
Durovis Dive 3D Print
by VRHeroes.nl
on Sketchfab

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Met deze bril kan ik handsfree de VR Apps voor de Smartphone ervaren en mijn eigen Apps testen. Daarbij is het ook een mooi experiment betreffende 3D printen. Net zoals Virtual Reality heeft 3D printen een grootse toekomst.Om een VR Bril voor de telefoon zelf uit te printen of te kopen ga naar: http://www.durovis.com/