Google Cardboard

Google Cardboard

Vandaag heb ik de Google Carboard ontvangen (in dit geval gemaakt door DodoCase). Dit is een bouwpakket van voornamelijk karton en kost 20 euro. Je kunt middels dit pakket je smartphone ombouwen tot een VR-Bril.Het in elkaar zetten van de bril met behulp van de instructie video bleek nog vrij lastig te zijn. Het is nog best uitdagend om alle stukjes om precies de juiste plek te krijgen. Vooral het toets mechanisme waarmee je tegen je scherm aan kan drukken was een uitdaging. Maar na 1,5 uur is het eindelijk gelukt om deze in elkaar te zetten, en kon ik het eindelijk gaan uittesten.


In de Apple store staan al tientallen apps als je op virtual reality zoekt. De volgende apps vond ik zeer de moeite waard om uit te proberen:

  • Holo Virtual Reality (Een interactieve app die op verschillende manieren je door een stad laten rondkijken en rondlopen)
  • 360 Heroes (een App die korte 360 graden films laat zien)
  • DiveCityCoaster (De befaamde Rollercoaster)
  • Volvo Reality (alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse Appstore)

Vooral deze laatste app vond ik zeer de moeite waard om te bekijken. Dit is een app die gebouwd is om een nieuwe auto te ‘experiencen’ (de Volvo XC90). In deze App kun je alleen maar rondkijken maar het is wel een prachtige voorbeeld van hoe je zowel een 360 ervaring kan maken als een storie aan de klant kan vertellen. Dit is dus mijn favoriete Carboard App tot nog toe!
Een prachtige App voor de Google Cardboard
Volvo Reality: Een prachtige App voor de Google Cardboard

Ik moet zeggen dat ik zeer positief verast ben door het resultaat. Middels deze bril en het opzetten van een koptelefoon krijg je best wel het gevoel dat je in een andere wereld bent. Niet zo sterk als met de Oculus DK2 maar toch voor twee tientjes is het een bijzonder mooie ervaring.Voor mij is dit experiment zo geslaagd dat ik ga experimenteren om de VR/Expositie ook in de Apple Store aan te bieden


2 gedachten over “Google Cardboard”

Reacties zijn gesloten.