Microsoft Hololens

microsofthololens

Microsoft heeft vorige week de Hololens geïntroduceerd. Dit is een Augmented Reality apparaat dat al jaren in de maak is, echter heeft Microsoft ervoor gekozen om deze nu de vermarkten. Zij koppelen dit aan de introductie van het nieuwe Microsoft 10 besturingssysteem. De grote vraag die bij mij opkomt is of dit niet meer marketing als vernieuwende technologie is. Hiermee kan Microsoft namelijk laten zien dat zij ook bezig zijn met headsets (zoals Oculus en Google).

Wat dat betreft moet ik ook toegeven dat de marketing van de Hololens super is. Het zijn prachtige video’s met quotes als:“When you change the way you see the world, you can change the world you see”
In deze video’s echt getoond wat de Hololens daadwerkelijk kan. En dat is altijd de crux bij dit soort fantastische introducties. Er wordt iets ‘worldchanging’ gecommuniceerd met wereldse marketing, maar de technologie is wellicht nog niet wereld. Dat is niet erg maar het is wel belangrijk om hier eerlijk en open over te zijn.


Derhalve kan ik niet wachten om deze technologie in real action te zien. En dan hoop ik dat deze augmented reality bril van Microsoft nog gaver is als dat de video’s doen vermoeden.


Zie ook http://www.microsoft.com/microsoft-hololens/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *