Razer’s OSVR @GDC2015

OSVR

Op een eerder moment heb ik al een bericht geschreven over Razer’s OSVR. Hierin gaf ik aan dat de beeldverversing veel lager ligt als de Oculus bril. Dit is een cruciaal element voor VR, derhalve was ik er nog niet echt positief over.


Op de GDC2015 is er een interview geweest met dit bedrijf dat mij niet direct enthousiaster maakte. OSVR wilt VR opensource maken maar hoe zij dat nou precies willen doen is niet duidelijk. Op dit moment hebben ze geen hardware of software partners. Voor nu heb ik daarom nog geen interesse om voor hun platform te developen.


Maar voor hardware developers kan deze kit interessant zijn om mee te experimenteren door hardware aanpassingen te doen. Als je bijvoorbeeld een 3D camera systeem maakt zou je dit direct kunnen connecten aan de OSVR. Op deze manier kunnen hardware developers gemakkelijk een VR proof of concept te maken zonder dat ze zelf ook een hele VR bril moeten ontwikkelen. Tot nog toe zie ik de meeste potentie hierin. Het zou bijvoorbeeld ook zomaar kunnen dat een technologie bedrijf de Raser OSVR gaat gebruiken om hun eigen VR headsets te bouwen (bijvoorbeeld LG). Zie ook de onderstaande video voor het interview met Chris Mitchell (productmanager OSVR).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *