Virtual Bubl

bublcam

Het is nu al bijna een jaar dat ik wacht op de camera van de Kickstarter Bubl, en toch blijf ik razend enthusiast over dit bedrijf. Bubl is het eerst bedrijf ter wereld die een echte 360 graden camera uitbrengt. Deze camera is zelfs in staat om 360 graden video Live te streamen.


Op dit moment zijn de beste 360 graden video’s degene die met een GoPro rig worden gebouwd. Dit bestaat tussen de 6 en 14 (!!!) camera’s. Echter is het de uitdaging om vervolgens al deze opnames bij elkaar te plakken middels geavanceerde software. Het resultaat is wel prachtig.


De Bubl camera zal het voor iedereen mogelijk maken om 360 graden video op te nemen en te delen. En…. dit is natuurlijk goed nieuws voor Virtual Reality. Want de beste manier om deze films te bekijken is natuurlijk met een Virtual Reality bril op. Dit kan ik beamen want op dit moment ben ik met VR/Heroes bezig met het maken van een pilot VR/App voor een bedrijf. Voor deze VR/App maak ik namelijk gebruik van 360 graden video’s. De ervaring om midden in een video te zitten is echt geweldig!


Deze lente zal de Bubl camera in massaproductie gaan. Dus het zal niet lang duren voordat we overal ter wereld 360 graden video’s kunnen verwachten.


Voor meer informatie zie: http://www.bublcam.com