Zeiss VR One Contest

zeiss contest

Zoals ik al eerder schreef is de Zeiss VR One tot nog toe de mooiste VR bril die ik voor de Smartphone heb gezien. Carl Zeiss heeft een contest uitgeschreven voor Developers om met een App idee te komen. Ik vind dit erg gaaf van ze, want dit stimuleert de developers om VR Apps voor de Smartphone te maken. Content is uiteraard ook erg belangrijk voor Carl Zeiss, want zonder relevante content heb je niks aan hun Zeiss VR One bril.


Een aantal weken geleden heb ik mijn VR/Expositie idee gepost op de Zeiss VR One Contest pagina. Begin deze week heb ik te horen gekregen dat mijn App op de shortlist van mogelijk winnaars staat. Dat was rede genoeg voor mij om mijn VR/Expositie App voor de iPhone met spoed af te maken. Ik heb daarom afgelopen vrijdag mijn app afgemaakt en naar Carl Zeiss gestuurd.Daarbij heb ik ook gelijk ervoor gezorgd dat de App compatible is met de Zeiss VR One Media Launcher. Dit is een VR Menu waarin verschillende apps kunnen worden aangeroepen zonder de VR Bril af te zetten. In mijn App is het nu mogelijk om direct naar de Media Launcher te gaan. En binnenkort staat mijn app dus ook in de Media Launcher. De eerste stap is echter om de VR/Expositie App ook in de App Store te krijgen. Sinds vrijdag staat deze ter review bij Apple wachtende op de goedkeuring.Ik ben erg benieuwd wat de feedback van Carl Zeiss op de VR/Expositie app zal zijn. Daarbij zou het natuurlijk gaaf zijn als ik de contest zou winnen. Wanneer de uitslag bekend wordt weet ik niet, maar ik schat ergens volgende week.